Ghid Masaj

Despre consumul de apă după masaj – Este important?

de ce sa bei apa dupa masaj

Multi maseori profesionisti cred ca masajul elibereaza toxine in fluxul sangvin, care pot fi indepartate prin cnsumul de apa dupa ce ai terminat sesiuae de masaj. Cu toate astea, ce toxine intra intra in sange si cum pot fi acestae indepartate cu ajutorul apei?

Multi terapeuti recomanda consumul de apa ca pe un principiu precaut: cunsumul de apa nu poate face rau, nu? Cel mai probabil nu (cu toate ca exista pericolul supra-hidratarii).

Pure Extase – Uleiul de masaj amărui – pentru un masaj pasional

Pure Extase – Ulei de Masaj cu Aromă Amăruie Pasională, 100 ml

Este politicos sa oferi apa pacientului dupa ce se termina sesiunea de a, dar nu exista dovezi biologice ca aceasta este necesara pentru detoxifierea organismului. Este bine sa o faci, dar nu este esentiala pentru detoxifiere.

Masajul chiar poate ajuta la eliminarea toxinelor?

Exista anmite toxine si unele metode de detoxifiere care functioneaza, dar spunand ca „masajul ajuta la detoxifierea organismului” nu este chiar corect. De fapt, despre ce toxine forim? Vorbim despre pesticie? Deste otravire cu plumb? Cu monoxid de dihidrogen? Sulfat de magneziu? Despre ce toxie vorbim?

Multi maseori nu stiu. Sau si mai rau, cred ca stiu si ofera niste exemple absurde.

Organismul poate trata moleculele in mai multe moduri. Pe unele le excreta, pe altele le recicleaza iar altele sunt blocate in spatii destul de sigure. Exista si unele pe care nu le poate manipula in siguranta (cum ar fi metalele precum plumbul).

Majoritatea tratamentelor de detoxifiere se concentreaza pe stimularea excretiei a toxinelor, cum ar fi prin transpiratie in sauna. Insa transpiratia face parte din sistemul secretor, nu excretor. Prin transpiratie ne racorim, nu eliminam toxine.

Exista asadar foarte putine tratamente pentru detoxifiere care ajuta cu adevarat. De exemplu, pompele pentru somac in cazul persoanelor ce sufera de intoxicatie cu alcool este cu adevarat o tehnica de detoxifiere. La fel sunt si antidoturile impotriva veninului sau terapia de chelare pentru metalele grele.

Cand maseorii vorbesc despre detoxifiere, ar trebui sa fie mai specifici: cum ajuta masajul la detoxifierea organismului? Ce molecule elimina? Cum poate ajuta apa la grabirea procesului de detoxifiere?

Care sunt adevaratele toxine

O intoxicatie inseamna orice substanta periculoasa care se afla in organism. De asemenea, poate insemna si cantitati mari de toxine care in cantitati mici sunt sigure, cum ar fi alcoolul. Poti chiar sa suferi de intoxicatie cu apa daca consumi prea multa.

Ceea ce vor oameni sa elimine sunt poluantii din organism ce se gasesc adesea in grasime sau sechestrate in anumite spatii.

Ideea ca masajul ajuta la eiberarea acestor substante este extrem de implauzibila. Multi maseori cred ca prin masaj, acestia reusesc sa scoata poluantii din grasime sau din zonele sechestrate, ducandu-le in sistmeul excretor.

consumul de apa dupa masajDin acest motiv recomanda consumul de apa dupa masaj, pentru a grabi procesul de eliminare a toxinelor aflate in sistemul excretor. Insa lucrurile nu stau chiar asa.

Cand sunt rugati sa dezvolte subiectul, maseorii spun ca sunt eliberate deseurile metabolice, chimicalele produse de activitatea celulara. Cu toate satea, este o categorie in care nu exista un raspuns clar. Activitatile celulelor produc multe molecule.

Shiatsu Passion – Uleiul de masaj cu aromă de cireșe și rozmarin

Shiatsu Passion – Ulei de Masaj cu Aromă de Cireșe și Rozmarin, 100 ml

Acestea sunt toxine doar deoarece sunt produse biologic, dar nu sunt periculoase pentru organism decat in concentratii anormale. Cutoate astea, sunt un produs biologic normal iar majoritatea sunt oricum excretate in siguranta inainte sa se atinga acel nivel de concentratie anormal.

Aceste produse metabolice nu sunt chimicale care sunt produse de celule, blocate in tesut asteptand maseorul sa le elimine.

De asemenea, e posibil ca maseorii sa se refere la acidul lactic,

E clar ca nu stim exact la ce toxine se refera terapeutul atunci cand vorbeste despre elimnarea toxinelor. O toxina despre care ar putea fi vorba este acidul lactic.

Acidul lactic este unul din cele mai comune deseuri metabolice produse de celule. Cu toate ca maseorii cred ca prin masaj se poate elimina acidul lactic, s-au facut teste si rezultatele au fost socante: s-a observat nu doar ca masajul nu reduce nivelul de acid lactic, dar poate chiar sa blocheze eliminarea acidului lactic si de ioni de hidrogen din muschi.

In orice caz, este important de precizat ca acidul lactic nu este cauza durerelor musculate imediat dupa exercitiile intense si probabil chiar nici ma itarziu.

unele studii din 2008-2019 au aratat ca durerile musculare de dupa exercitii fizice sunt cauzate de fiziologia calciului, nu de acumularea de acid lactic. Acidul lactic nu cauzaeaza inflamatii a doua zi dupa exercitii – este eliminat de mult pana atunci.

Mai mult de atat, acidul lactic poate fi chair o molecula productiva, nu un deseu metabolic. Acidul lactic ca o molecula „rea” este unul din cele mai persistente mituri din stiinta sportului.

Asadar, prezentarea acidului lactic ca o molecula rea care poate fi eliminata prin masaj este gresita. Mai mult de atat, spunand ca se elimina mai eficient prin consumul de apa dupa masaj este la fel, un mit.

Totusi, cum ajuta consumul de apa dupa masaj?

Chair si daca exista deseuri metabolice in tesutul tau si chiar daca acestea ar pute fi eliberate in sange pentru a fi eliminate prin sistemul excretor, de ce te-ai ajuta cateva pahare cu apa sa scapi de aceste toxine?

Este un concept vag care crede ca apa „spala” organismul pe interior, eliminand aceste toxine. Cu toate astea, sistemul circulator nu este atat de simplu. Acest lucru are la fel de multa logica ca si cum ai spune ca o masina care are mai mult combustibil merge mai repede.

Ulei de masaj natural, ideal pentru un masaj de neuitat

Ulei de Masaj cu Aromă Naturală Organica Natural, 240 ml

De fapt, Echilibrul de fluide cel mai probabil ramane la fel, cu schimbari modeste. Fie ca bei mai multa sau mai putina apa, volumul de sange va ramane la fel.

Corpul tau este in mare parte apa, dar cantitatea de apa din circulatie ramane la fel. Consumand mai multa apa decat e nevoie nu iti va ajuta organismul – doar vei merge mai des la baie.

Ficatul si rinichii sunt principalele organe ce se ocupa de detoxifiere. Aici se aduna majoritatea moleculele rele, sunt dezarmate si excretate. Ficatul si rinichii nu au nevoie de mai multa apa pentru a functiona, ci de o cantitate optima.

Este important sa bei apa, spunand ca aceasta te ajuta sa elimini toxinele dupa masaj este gresit.

Asadar, consumul de apa dupa masaj este un mit. Masajul si consumul de apa au propriile lor beneficii, insa problema este ca acest mit este persista chiar si in randul maseorilor profesionisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *