Ghid Masaj

Masajul cu bambus – Cum se face și care sunt beneficiile acestuia

masajul cu bambus

Masajul cu bambus este una din cele mai sanatoase forme de masaj. Proprietatile acestuia il aduc in lista celor mai utilizate ingrediente pentru masajele terapeutice.

De fapt, avand in vedere multele beneficii terapeutice ale masajului cu bambus atat pentru client cat si pentru terapeut, este ciudat faptul ca nu este cea mai comuna forma de masaj din majoritatea centrelor de spa. La urma urmei, bambusul este folosit pentru proprietatile sale vindecatoare inca din vremurile antice in China, Japonia si Indonezia.

Datorita proprietatilor si efectelor benefice pe care le-a avut in aceste tari, bambusul simbolizeaza viata, energie, prosperitate, longevitate si fertilitate.

Astazi insa, masajul cu bambus reprezinta o metoda impresionanta prin care iti poti detoxifia si relaxa organismul, beneficiind de nenumaratele sale proprietati miraculoase.

Despre bambus

In total, exista peste 1200 de specii de bambus. Bambusul este, de fapt, un fel de iarba uriasa. Atunci cand taiem iarba, aceasta creste repede inapoi. Asa e si cazul bambusului: acesta creste intr-un ritm foarte alert. Poate creste pana la 30 cm in 24 de ore!

Coonsiderat unul din cele mai versatile plante din lume, bambusul si-a castigat reputatia datorita faptului ca poate creste chiar si in conditii nefavorabile.

Utilizarea bambusului pentru masaj

Pentru masajul cu bambus, este nevoie de 7 bete de bambus de marim diferite (atat in lungime cat si in diametru), intre 10 si 40 cm. Acestea sunt tari, usoare si flexibile datorita invelisului de siliciu pe care il contine.

Siliciul este un element esential pentru mentinerea sanatatii si integritatii ligamentelor pielii, tendoanelor si a oaselor. Extractul de bambus este una din cele mai bogate surse de siliciu cunoscute.

In componenta sa are peste 70% siliciu organic, fiind de 10 ori mai mult decat se gaseste un Coada-Calului, o planta care se considera ca are la randul ei o cantitate semnificativa de siliciu in compozitie.

Unii maseori fac masaj cu bambus la temperatura camerei, in timp ce altii prefera sa intensifice masajul incalzind bambusul. Ca si in cazul pietrelor pentru masaj, se crede ca un grad mai ridicat de caldura ajuta la penetrarea o relaxare mai profunda si la o penetrare mai adanca ni tesut si in stratul de muschi.

Accesorii de TOP pentru un masaj profesional chiar si la tine acasa

In general, betele mai groase sunt utilizate pentru masarea muschilor mari, cum ar fi cei de la spate sau de la coapse. Betele de bambus mai mici sunt utilizate pentru ingheieturi si noduri, ajutand la eliberarea tensiunii din zone mai putin accesibile cu betele de bambus mari. Totodata, muschii de la maini si picioare sunt masai cu betele de bambus mai mici si mai subtiri.

Majoritatea maseorilor terapeuti cred ca betele de bambus ajuta la curatarea vaselor de sange si stimuleaza nivelul de energie din organism. Totodata, se crede ca bambusul ajuta la tratarea problemelor psihice cum ar fi anxietatea, depresia, atacurile de panica si multe altele. De fapt, bambusul ajuta mai mult sau mai putin fiecare organ din corp.

Cum se aplica bambusul in scop terapeutic, in timpul masajului cu bambus

Betele de bambus sunt extrem de versatile, oferind posibilitatea maseorului sa le foloseasca in nenumarate moduri pentru a satisface nevoile clientului. Multi considera ca masajul cu bambus se simte la fel ca masajul suedez.

In functie de nevoile clientului, bambusul poate fi combinat cu tehnici ayurvedice, sau de drenaj limfatic pentru stimularea punctelor de presiune de acupunctura.

Betele de bambus nu sunt utilizate doar pentru masaj. Chiar si specialistii din medicina traditionala chinezeasca folosesc uneori betele de bambus datorita beneficiilor pe care le au asupra organismului.

Betele de bambus mai mici pot fi utilizate pentru a aplica presiune si pentru a activa anumite puncte din maini si picioare in timpul sesiunilor de reflexoterapie.

Unii terapeuti folosesc in timpul sesiunilor terapeutice pietre calde pentru incalzirea si relaxarea organismului, dupa care folosesc betele de bambus pentru a relaxa muschii si pentru a-i tonifia prin masaj. Aceasta este doar una din nenumaratele metode prin care poate fi utilizat bambusul in timpul masajului.

Oricare ar fi metoda, rezultatele sunt aceleasi: Relaxeaza organismul si il vindeca de nenumarate boli si afectiuni. Totodata, te ajuta sa ai o stare de bine, ajutand la combaterea depresiei si anxietatii.

Beneficiile masajului cu bambus

Precum orice alta forma de masaj, exista numeroase beneficii fizice, mentale si emotionale. Masajul cu bambus ajuta la relaxarea organismului, ofera o stare de bine si vindeca organismul de o multime de boli.

Multi clienti merg regulat la sesiuni de masaj cu bambus pentru eliminarea stresului zilnic datorita vietii contemporane foarte agitate.

beneficiile masajului cu bambusEste adesea considerat ca o terapie complementara perfecta pentru a fi utilizata impreuna cu tratamentele medicinale alopate pentru tratarea bolilor si pentru relaxarea muschilor.

Cu toate ca pentru mult timp nu au mai fost utilizate, beneficiile masajului cu bambus incep iar sa iasa la lumina iar acesta incepe sa devina iar popular. Din ce in ce mai multe studii incep sa sustina beneficiile masajului cu bambus. Iata care sunt unele din principalele sale beneficii:

  • Stimuleaza fluxul de sange
  • Trateaza migrenele
  • Imbunatateste calitatea somnului si combate insomnia
  • Ajuta la tratarea afectiunilor respiratorii
  • Ajuta la tratarea durerilor articulare, in special din cat si umeri.
  • Imbunatateste functiile sistemului nervos si perceptia nervilor senzoriali
  • Creste flexibilitatea articulara si musculara
  • Stimuleaza activitatea celulara si hraneste pielea
  • Trateaza durerea

Odata ce ai incercat un masaj cu bambus, cu siguranta vei merge iar deoarece aceasta forma de masaj te poate ajuta sa traiesti o viata mai lunga, mai sanatoasa si mai fericita.

Detoxifierea organismului prin masajul cu bambus

Miscarile betelor de bambus ajuta la stimularea si incalzirea organismului, ajutand astfel la eliminarea toxinelor. Miscarile circulare pe piele ajuta eliminarea toxinelor stagnante de la plamani sau inima, similar cu modul in care drenajul limfatic ajuta la eliminarea excesului de fluide.

Masajul cu bambus este, asadar un tratament perfect pentru cei ce sunt in cautarea unei metode de detoxifiere sau de slabire.

Tratarea durerilor musculare si a eliberarea tensiunii cu ajutorul masajului cu bambus

Similar cu masajul profund al tesuturilor, bambusul are capacitatea de a elibera tensiunea din muschi prin masare intensa.

Este extrem de benefic in special pentru atleti sau biciclisti care se confrunta adesea cu dureri musculare la nivelul picioarelor, dar este potrivit totodata si pentru cei foarte sedentari pentru a pun sangele in miscare.

Pentru femeile care simt picioarele grele si incordate, masajul cu bambus este perfect deoarece acesta ajuta la eliminarea acestui disconfort, oferindu-le totodata un plus de vitalitate.

Avand in vedere dilatarea muschilor in timpul acestui proces, un astfel de masaj este perfect totodata pentru cei care sufera de dureri musculare datorita unei posturi gresite la birou pentru multe ore.

Masajul cu bambus s-a dovedit eficient totodata si pentru cei care sufera de dureri de gat, de umeri sau in partea de jos a spatelui. Miscarile bambusului in aceste zone ajuta la eliberarea tensiunii musculare si la calmarea durerii.

Totodata, masajul cu bambus poate ajuta organismul sa grabeasca vindecarea anumitor rani si la eliberarea endorfinelor in organism, hormon care trateaza durerea in mod natural.

Este recomandat ca persoanele care sufera de  anumite afectiuni si vor sa se trateze prin masaj cu bambus sa vina saptamanal la sesiuni de terapie in primele luni. Dupa ce problema a fost rezolvata, este recomandat ca sesiunile sa nu fie intrerupte brusc, ci sa mai mearga lunar la sesiuni.

Daca masajul este strict pentru relaxarea si pentru reducerea stresului, dupa obtinerea rezultatelor, nu sunt necesare alte sesiuni aditionale.

Extractul de bambus, un miracol gasit in creme si lotiuni

Este bine de mentionat faptul ca nu doar masajul cu bambus este benefic pentru organism. Bambusul in sine are proprietati medicinale si benefici care merg mult mai departe de miscarile pe care le fac aceste bete.

De fapt, extractul de bambus este cunoscut pentru efectele lor benefice asupra pielii, ajutand-o sa devina mai moale si mai elastica. Aceleasi beneficii le are si asupra parului.

Uleiul de bambus este obtinut din betele de bambus. In mod normal, acesta este folosit pentru masaj, dar continutul sau urias de antioxidanti il face potrivit sa fie utilizat chiar si in uleiuri sau alte tipuri de creme. Acesta hraneste pielea si o face mai moale, mai elastica.

Siliciul din extractul de bambus ajuta la absrobtia mineralelor esentiale precum potasiu, calciu si magneziu.

Pentru clientii cu eczeme si prsoriazis, uleiul ajuta la ameliorarea simptomelor. Combinate cu colagenul marin, uleiul de migdale dulci hraneste pielea uscarta si produce o textura vibranta asupra acesteia.

Alte creme si lotiuni din bambus

Bambusul este folosit in nenumarate creme si lotiuni, datorita compozitiilor sale extrem de benefice pentru organism. Extractul de bambus are proprietanti anti-iritante asupra pielii cand este aplicat pe piele sub forma de creme sau lotiuni.

Avantajele bambusului pentru maseori

Chiar si maseorii se bucura de avantajele acestei plante. Masajul cu bambus ajuta la relaxarea bratelor, a mainilor si a degetelor in timp ce sunt manevrate betele.

In mod normal, toata presiunea adunata in timpul masajului ar putea provoca rani asupra incheieturilor maseorilor, dar bambusul ajuta la eliberarea tensiunii musculare din maini si ingheieturi, prevenind afectiunile asupra acestora datorate presiunii constante pe aceste zone.

Odata ce terapeutiii invata cum sa foloseasca aceste bete, acestea devin practic o extensie a bratelor lor. Sunt foarte usor de manevrat odata ce inveti cum sa le folosesti si devin la fel de naturale precum masajul cu mainile goale.

Multe tehnici si modalitati pot incorpora utilizarea betelor de bambus pentru a ajuta terapeutii sa faca masaje pentru mai mult timp fara sa simta dureri la nivelul incheieturilor.

masaj cu bete din bambus

Folosind bete din bambus pentru masj creste nivelul de energie din organism si ofera o stare de bine, astfel ca clientii vor pleca multumiti de serviciile utilizate. Pe langa acestea, mai sunt si alte avantaje ale betelor de bambus pentru maseori:

  • Sunt ieftin si tin mult timp
  • Sunt facute dintr-un material de calitate superioara, rezistent si placut la atingere care ajuta atat clientii cat si maseorii sa se relaxeze
  • Betele de bambus sunt usor de ingrijit si de incalzit, spre deosebire de pietrele de incalzire pentru masaj care necesita conditii speciale de incalzire

Maseorii care prezinta un grad ridicat de dureri cronice sau rani datorita masajului traditional intensiv se pot bucura de betele de bambu, putand fi utilizate precum o alternativa mai sanatoasa a masajului clasic. Acestea ofera maseorilor posibilitatea sa ofere un masaj la fel de placut cu mai putin efort.

Betele de bambus sunt ideale pentru terapeotii care doresc sa obtina clienti loiali deoarece forma lor exotica va atrage din ce in ce mai multi clienti. Masajul cu bambus te duce cu gandul la locuri exotice, ajutand la relaxarea mentala a clientilor.

Concluzie

Masajul cu bambus este una din cele mai versatile forme de masaj, fiind potrivita pentru oricine, indiferent ca vrei sa tratezi anumite afectiuni sau pur si simplu doresti sa sa ai parte de o sesiune relaxanta dupa o zi grea de munca.

Atat clientii cat si terapeutii vor constata imediat beneficiile extraordinare ale masajului cu bambus si cu siguranta il for lua in considerare la fiecare viitoare sedinta de spa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *