Daca esti pasionata de sanatate si fitness, cu siguranta ai auzit de masajul cu miere si probabil ca l-ai incercat cel putin o data in viata ta.
Acesta este cunoscut pentru efectele sale de foarte mult timp. Nu exista indoiala: atunci cand vine vorba de sanatate si de intarirea sistemului imunitar, acest masaj terapeutic este perfect.
Exista de asemenea multe forme ale masajului pe care oamenii le cunosc ca regula de baza. Cu toate astea, exista si cateva practici de masaj care sunt la fel de senzationale dar mai putin cunoscute. Terapia prin masajul cu miere este unul dintre ele.
Ce este masajul cu miere?
Masajul cu miere este un tip de masaj in care maseorul foloseste miere organica pentru a face masaj (sau, uneori, uleiuri de masa cu miere). Exista doua tipuri de masaj cu miere:
- Tehnica prin apasare, care este folosita pentru celulita
- Tehnica de masaj prin utilizarea cupelor, in care tehnica de suctiune este aplicata.
In timpul unui masaj terapeutic, produsele precum uleiurile naturale, cremele si lotiunile au cel mai important rol. Mierea, fiind un ingredient natural, este considerata perfecta pentru tratarea anumitor afectiuni la nivelul pielii. Mierea contine multe vitamine si minerale importante care sunt benefice pentru muschi si piele.
Datorita texturii sale fine si moi, mierea este foarte usor de intins si de masat pe piele. Aceasta este considerata cel mai eficient ingredient pentru tratarea si vindecarea afectiunilor musculare si la nivelul pielii.
Terapia prin masaj cu miere pentru celulita
Celulita este o conditie medicala foarte cunoscuta, in care pielea are un aspect neplacut. Spre deosebire de pielea fina, aceasta provoaca mici umflaturi rosiatice la suprafata.
Nu este o boala, insa este o afectiune care strica aspectul placut al pielii iar femeile cauta adesea tratamente pentru a scapa de aceasta. Sunt multe cauze ale aparitiei celulitei. Mancarea nesanatoasa, cresterea in greutate, fumatul, toate acestea si multe altele pot cauza aparitia celulitei.
Celulele celulitei sunt in general formate la suprafata pielii pe abdomen, solduri, picioare si fese. Mierea este cel mai cunoscut ingredient pentru tratarea celulitei prin masajul terapeutic. La inceput, maseorul toarna miere pe suprafata pielii care trebuie masata.
Pe urma, acesta o intinde pe toat suprafata cu miscari circulare si liniare, pentru a face stratul constant si subtire. Dupa aceasta, procesul de masare in sine incepe. Principalul scop al maseorului este sa creasca forta de tensiune musculara. Acesta apasa cu palmele pe miere dupa care le ridica (le deslipeste de pe corp). Acest proces este facut in continuu. De fiecare data cand terapeutul ridica palma de pe piele, porii se deschid si se dilateaza.
Uleiuri de masaj pentru o relaxare profunda
Activitatea unui maseor promoveaza circulatia sangvina de la suprafata pielii, ceea ce rezulta intr-o piele mai frumoasa si mai sanatoasa. Procesul de apasare si deslipire continua pana cand mierea nu mai este lipicioasa deloc iar palmele nu se mai lipesc de piele. Durata acestui tip de masaj depinde de calitatea si de tipul de miere utilizat. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui sa ai o astfel de sesiune cel putin o data pe saptamana, pentru 3-4 luni. Rezultatele pot fi vizibile chiar de la a doua sesiune.
Masajul cu miere, cu ajutorul cupelor
Pentru aceasta metoda, cupele sunt utilizate pentru a provoca suctiune si presiune. Masajul cu ajutorul cupelor este o tehnica antica, care se crede ca e originara in Rusia. Este, practic, o combinatie de acupunctura si de masaj profund al tesutului.
Pentru aceasta terapie, sunt utilizate cesti mici de sticla care creeaza senzatia de suctiune in interior. O ceasca este pusa cu capul in jos pe piele si astfel se aplica suctiune. Datorita acestui fenomen, se creeaza o tensiune musculara. Curand, dupa cateva secunde, vei putea vedea pielea din interiorul cupei ca devine rosie datorita fluxului de sange. Acest proces face pielea sa se intinda, rezultand intr-un tonus muscular imbunatatit.
Aceasta terapie functioneaza perfect cand este facuta cu miere aplicata la suprafata pielii. Cestile sunt utilizate inainte de aplicarea mierii pe piele, pentru a incalzi pielea si pentru a o pregati pentru preluarea a cat mai multe proprietati ale mierii in timpul masajului cu aceasta.
Masajul cu miere cu ajutorul cupelor este solutia perfecta pentru atletii care sufera de dureri musculare. Terapia este foarte utilizata totodata pentru detoxifirerea organismului.
Beneficiile masajului terapeutic cu miere
- Imbunatateste circulatia limfatica si sangvina pentru o a permite absorbtia mai buna a vitaminelor si a mineralelor
- Detoxifica pielea prin eliminarea toxinelor si a deseurilor celulare din corp
- Deschide porii inchisi pentru o hidratare mai buna
- Indeparteaza celulita si face pielea mai fina
- Creste imunitatea pielii si o ajuta sa se vindece mai repede in caz de rani sau zgarieturi
- Trateaza ranile usoare precum taieturile, vergeturile si zgarieturile
- Imbunatateste aspectul pieli si o face mai stralucitoare
- Trateaza acneea si punctele negre
- Cupele vindeca bolile reumatice precum artrita, durerile articulare si durerea lombara
- Vindeca bolile gastrointestinale precum ulcerul si constipatia
Mierea are o multime de beneficii asupra pielii. Aceasta este utilizata inca din antichitate pentru tratarea afectiunilor la nivelul pielii si continua sa ne surprinda chiar si in ziua de azi datorita proprietatilor sale extraordinare.
De ce ar trebui sa faci un masaj terapeutic cu miere de albine?
Ei bine, nu vad nicinu motiv sa nu faci un masaj cu miere de albine. Este una din cele mai extraordinare experiente pe care le poti avea si totodata are o multime de beneficii pentru tine.
Masajul cu miere slabeste si totodata imbunatateste proprietatile pielii. La inceput, poate ca ti se va parea ciudat cand maseorul te unge cu mierea lipicioasa. Dar in timp, te vei obisnui si va ajunge sa-ti placa senzatia.
Contraindicatiile masajului cu miere
Exista cateva exceptii pentru care nu recomand o astfel de terapie, sau recomand intai consultul unui medic.
- Daca suferi de afectiune severe la nivelul pielii
- Daca ai articulatiile dureroase sau inflamate
- In timpul sarcinii
- Daca esti alergic la miere
Cele mai potrivite uleiuri de masaj pentru persoanele ce doresc relaxare
Inafara conditiilor mentionate mai sus, nu ai niciun motiv sa nu folosesti masajul cu miere. Crede-ma, imi vei multumi cand vei vedea cat de placuta este aceasta experienta!
In ce zone se aplica? Cat e de eficient?
Masajul cu miere se poate aplica pe tot corpul sau pe anumite zone. La inceput, se incalzeste pielea frecand corpul cu o manusa. Pe urma, incepe masajul propriu-zis. Printr-o varietate de miscari, mierea se intinde pe piele. Cea necristalizata este cea recomandata. Pielea este masata pana cand mierea se absoarbe complet, lasand un strat foarte subtire pe piele.
Dupa masajul cu miere, diferite creme pot imbunatati efectele acesteia. Fie ca alegi un masaj pe intreg corpul sau pe anumite zone, acestea iti vor oferi senzatii de nedescris. Aroma placuta a mierii asupra pielii te va relaxa la maximum. Acest masaj terapeutic nu este recomandat persoanelor cu alergii la miere sau la produse de la albine in general, sau la persoane cu boli cardiovasculare, hipertensiune, veni varicoase, boli de piele sau inflamatii.
Concluzii
Masajul cu miere este o experienta cu totul deosebita, cu siguranta diferita de tot ce ai incercat pana acum. Cu toate ca la inceput ti se va parea ciudat si, foarte probabil, inconfortabil, cu timpul te vei obisnui si va incepe sa-ti placa.
Daca nu esti alergic la miere, nu ai probleme cu inima, hipertensiune sau afectiuni urate la piele, acest masaj este perfect pentru tine, oferindu-ti atat relaxare deplina si totodata vindecare fizica si psihica.