Masajul de relaxare reprezinta tratamentul care foloseste presiune si miscarile de framantare pentru a relaxa pielea si muschii.
Majoritatea tratamentelor te vor relaxa intr-un fel sau altul, insa masajul de relaxare duce aceasta senzatia la un alt nivel, fiind special conceput pentru relaxarea ta. Prin definitie, masajul de relaxare este un tratament pentru intreg corpul care iti induce o stare placuta.
In timpul unei astfel de sedinte, vei avea parte de o experienta lunga si foarte placuta care implica muzica usoara, lumini semi-inchise si uleiuri aromate. Acest tip de masaj te ajuta sa tonifici muschii si sa te bucuri de o experienta care te va relaxa fara sa fie nevoie sa faci nimic.
Shiatsu Body Sensation – Uleiul de masaj aromat care te ajuta sa te relaxezi complet
Shiatsu Body Sensation – Ulei Pentru Masaj cu Aromă de Caise și Cătină
Trebuie doar sa stai si sa te bucuri de senzatie! Maseorul se va ocupa de restul.
Pentru ce este bun masajul de relaxare? Care sunt beneficiile?
Masajul de relaxare are un singur scop: de a te relaxa in profunzime. Muschii, pielea si psihicul tau vor fi intr-o pace de nedescris la finalul unei astfel de sedinte.
Cu toate astea, exista mai multe beneficii ale masajului de relaxare.
In timpul unui astfel de masaj, circulatia sangelui se va imbunatati iar organele tale si pielea vor fi mai oxigenate. Fluidul se va misca mai usor prin sistemul limfatic (precum in cazul masajului limfatic) iar metabolismul se va accelera, ajutand la combaterea constipatiei si la eliminarea toxinelor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Te ajuta sa dormi mai bine si sa relaxezi muschii, scapand de durere. De asemenea, pielea va fi mai stralucitoare si mai placuta la aspect.
Masajul de relaxare este adesea folosit de persoanele care sufera de anxietate si depresie, deoarece le ajuta sa amelioreze aceste senzatii.
Un maseor profesionist sustine ca nu suntem constienti de cat stres avem in organism pana apelam la un astfel de masaj. Nu doar muschii si tendoanele sunt afectate de stres. Alte zone precum stomacul sunt extrem de incordate datorita stresului in care traim zilnic.
Ideea masajului de relaxare este de a ne ajuta sa eliberam tensiunea si stresul din corpul nostru. Relaxarea trebuie sa fie deplina, inclusiv pe partea psihica, asadar anxietatea se va ameliora.
Prin aceste proceduri, se produce o stare de bine in organism, circulatia se imbunatateste si astfel, corpul nostru va fi mai oxigenat si mai vitalizat ca niciodata. Astfel, masajul de relaxare reprezinta o forma usoara dar foarte eficienta de vindecare a corpului din mai multe puncte de vedere.
Pe scurt, beneficiile masajului de relaxare sunt:
- Reducerea de stres, anxietate si tensiune din corp
- Calmarea sistemului nervos
- Ameliorarea crampelor si spasmelor musculare
- Promoveaza relaxarea corpului si ofera o stare de bine
- Reduce tensiuae arteriala
- Previne ranile si problemele cauzate de stres
- Imbunatateste flexibilitatea si reda mobilitatea
- Creste imunitatea
- Stimuleaza sistemul limfatic si sistemul circulator, ajutand corpul sa se detoxifice mai usor
- Ajuta la tratarea durerilor din organism
- Te ajuta sa privesti viata cu alti ochi si sa nu mai iei atat de serios problemele vietii
Cat de des ar trebui sa faci masaj de relaxare?
Depinde foarte mult de stilul tau de viata. Pentru a beneficia din plin de efectele masajului de relaxare, este recomandat sa faci un astfel de masaj in mod regulat. O sedinta de masaj de relaxare odata la 1-2 luni este perfect.
Acest tip de masaj te ajuta sa te insanatosesti, fizic si psihic, asadar, daca tii la sanatatea ta, trebuie sa ai parte de astfel de masaje in mod regulat.
Avand in vedere ca un astfel de masaj este accesibil tuturor la pret si nu dureaza foarte mult, nu ai niciun motiv sa nu ai parte de unul. Mai mult decat atat, poti obtine unul chiar in confortul casei tale, folosind un ulei de masaj special conceput pentru relaxarea corpului.
De asemenea, uleiurile aromate te pot ajuta sa te relaxezi datorita efectului aromaterapeutic al acestora.
Cum se face un masaj de relaxare?
Exista foarte multe tipuri de masaje de relaxare. De fapt, orice tip de masaj, chiar si masajul reflexogen poate avea efect relaxant asupra organismului. Asadar, tehnica de masaj depinde de ceea ce iti doresti tu.
Unele persoane prefera masajul suedez, in timp ce altele prefera masajul holistic, cu pietre sau aromaterapeutic. Totul depinde de ceea ce iti doresti tu.
Shunga Erotic Art – Ulei cu proprietati afrodiziace care ajuta cuplurile sa se relaxeze impreuna 🙂
Shunga Erotic Art – Ulei Afrodiziac cu Aromă de Struguri, 100 ml
Tipuri de masaj de relaxare
Exista foarte multe tipuri de masaje de relaxare. Iata care sunt cele mai comune dintre acestea si beneficiile lor.
Masajul suedez
Masajul suedez e un tip de masaj care se face foate usor si este ideal pentru persoanele care:
- nu au mai fost niciodata la o sedinta de masaj
- au muschii foarte tensionati
- sunt sensibili la atingere
Acest tip de masaj te poate ajuta sa te relaxezi si sa detensionezi muschii, fiind perfect pentru o relaxare deplina. Un astfel de masaj dureaza cam 60-90 de minute si te poate ajuta chiar sa tratezi durerile usoare.
Masajul cu pietre fierbinti
Masajul cu pietre fierbinti este perfect pentru persoanele care au dureri musculare si care au muschii foarte tensionati, sau pur si simplu pentru cei care vor sa se relaxeze. Acest tip de masaj ajuta la:
- detensionarea muschilor
- imbunatatirea circulatiei
- ameliorarea durerilor
- reducerea stresului
- relaxarea corpului
Acest tip de masaj se face pe intreg corpul, ajutandu-te sa te relaxezi pe deplin.
Masajul aromaterapeutic
Unul din cele mai comune tipuri de masaj de relaxare este cel aromaterapeutic. Acest tip de masaj te ajuta sa:
- imbunatatesti starea de spirit
- reduci stresul si anxietatea
- reduci simptomele de depresie
- relaxezi muschii
- ameliorezi durerea
Masajul aromaterapeutic combina masajul usor al corpului cu aroma placuta a uleiurilor aromate utilizate, oferindu-ti astfel o stare de relaxare deplina. Cu toate ca poate fi cea mai relaxanta experienta, persoanele care sunt sensibile la mirosuri e posibil sa nu fie incantate de un astfel de masaj.
Cele mai noi si performante uleiuri de masaj aromate
Plaisir Charnel Taboo – Lumânare parfumată pentru masaj cu aromă de cacao
Masajul capilar
Masajul capilar este un tip de masaj care, cu toate ca nu iti relaxeaza intreg organismul, te poate ajuta sa ai parte de o experienta extrem de relaxanta. Acesta se face la nivelul scalpului si are ca beneficii:
- Ameliorarea migrenelor si a altor dureri
- Relaxarea muschilor capului
- Reducerea stresului si anxietatii
- Relaxarea
- Imbunatatirea starii generale
Tehnici de masaj de relaxare
Masajul de relaxare poate fi facut prin diferite tehnici. Acestea au rolul de a te ajuta sa te smiti mai relaxat si sa ai o stare de bine. Cele mai comune tehnci de masaj de relaxare sunt:
- Tehnica Efleuraj
- Tehnica de frangere (wringling)
- Tehnica de framantare (Kneading)
Tehnica de masaj de relaxare efleuraj este folosita adesea pentru a creste nivelul de relaxare a clientului. Aceasta tehnica este foarte gentila si se concentreaza in mare parte asupra tesutului moale de la muschii superficiali.
Tehnica efleuraj este facuta folosind mainile si degetele si are totodata rolul de a creste temperatura muschilor. Prin cresterea temperaturii musculare, creste totodata si elasticitatea si flexibilitatea muschilor.
Prin cresterea elasticitatii si flexibilitatii tesutului, acestia snut mai rezistenti la intinderi si devni mai destresati. Prin destresarea muschilor, poti sa te relaxezi mai usor.
Tehnica de masaj de relaxare wringling este de asemenea folosita pentru a creste nivelul de relaxare din organism acaesta tehnica actioneaza prin manipularea tesutului moale, tragand de acesta itnr-o parte sau alta a zonei de tratament, in directia opusa centrului. Presiunea variaza de la o presinue ferma pana la una usoara, in functie de cat de incordat este tesutul in zona respectiva.
Tehnica de masaj de relaxare wringling are rolul de a scadea tensiunea musculara din nodulii musculari. Cu cat sunt mai detensionati muschii, cu atat clientul reuseste sa se relaxeze mai tare.
Tehnica de relaxare prin framantare (kneading) este facuta prin tragerea si framantarea muschilor din tesutul moale. Aceasta tehnica are rolul de a ajunge in tesutulrile mai profunde , folosind o presiune mai ferma.
Shunga Massage Candle – Lumânare Aromată pentru Masaj, 30 ml
34,00 lei – 35,00 leiFrictiunea creata in timpul framantarii imbunatateste fluxul de sange din zona respectiva.
Odata cu cresterea fluxului de sange, creste si temperatura musculara. Creste de asemenea nivelul de oxigen sanatos si nutrienti pentru a oferi energie musculara si pentru a mentine sanatatea.
Flexibilitatea musculara este crescuta atunci cand temperatura creste, ajutandu-te astfel sa te poti intinde mai usor, fara sa soliciti prea tare muschii.
Aceasta tehnica de masaj de relaxare este ideala pentru pentru persoanele care se confrunta cu stres si muschi incordati.
Maseorul stie cel mai bine ce tehnica ti se potriveste, in functie de necesitatile tale. Adesea muschii sunt incordati datorita stresului iar prin relaxarea muschilor, reusesti si tu sa te relaxezi. Din acest motiv, cu ajutorul masajului de relaxare poti scapa de stresul acumulat peste zi sau peste saptamana.
Contraindicatiile masajului de relaxare
Cu toate ca masajul de relaxare este foarte placut si aduce multe beneficii, exista si cateva riscuri si contraindicatii ale acestuia.
De exemplu, masajul suedez foloseste miscari mai usoare, aplicate e parti mai delicate al ecorpului si miscari mai puternice in locurile in care muschii sunt mai puternici. Este ideal pentru durerile cronice si pentru a detensiona muschi. De asemenea, ajuta la cresterea flexibilitatii articulatiilor.
Cu toate ca acest masaj te ajuta sa te relaxezi, se poate simti ca si cum ai mers la sala mai tarziu. Este indicat ca acest tip de masaj sa fie facut din cand in cand, fiecare sesiune fiind de 60-120 minute.
Masajul suedez actioneaza in mare parte asupra muschilor si are rolul de a scoate toxinele din acestia. Din acest motiv, e posibil sa apara inflamatii daca corpul tau nu e obisnuit cu astfel de sesiuni. Senzatia ar trebui sa tina doar cateva zile iar pana la urma corpul tau se va obisnui.
Pe masura de toxinele ies din corp, in timp ce stai intins, e posibil sa simti stari de greata si dureri de cap. Acestea tin doar pe parcursul esiunii se masaj si ar trebui sa te simti mai bine de-ndata ce se termina sesiunae.
Tine minte faptul ca aceasta metoda are mai multe avantaje decat dezavantaje iar efectele adverse sunt rare.
Spunand acestea, vanataile usoare pe piele nu sunt ceva ce ar trebui sa te ingrijorezi, mai ales in zonele in care maseorul a trebui sa aplice mai multa presiune.
Aceste efecte secundare ar trebui sa treaca imediat, asadar nu le lasa sa te opreasca din a mai merge la alte sesiuni de masaj. Cu cat ai parte mai mult de masaj, cu atat organismul se va obisnui si va raspunde mai pozitiv.
Consuma cantitati mrai de apa pentru a reduce timpul de recuperare daca esti ingrijorata de efectele secundare. Vorbeste cu maseorul tau terapeut despre urmatoarea sesiune de masaj.
Contraindicatiile masajului suedez raman aceleasi ca pentru majoritatea tehnicilor: febra, inectii, rani, probleme cu pielea sau boli de inima.
Pretul unui masaj de relaxare – Cat costa?
Pretul unui masaj de relaxare difera de la un salon la altul. Cu toatea astea, acesta este in general destul de ieftin: sub 100 RON.
Acesta insa difera de la un salon la altul. In timp ce unele persoane prefera un masaj la buget redus, altii ar dori sa dea mai multi bani la un salon de lux. Poti gasi la preturi ridicate, dar si la preturi mai accesibile: depinde de ce experienta doresti si cat esti dispus sa cheltui.
De asemenea, exista multi maseori care se deplaseaza la domiciliu pentru a-ti oferi un masaj de relaxare la un pret destul de accesibil – cu toate ca in general este putin mai ridicat decat cel de la salon deoarece acest lucru implica ca maseorul sa piarda timp in trafic si sa care dupa el toate dispozitivele de care are nevoie.
Daca nu doresti sa mergi la salon pentru un masaj de relaxare sau sa chemi un profesionist acasa, iti poate face un prieten sau chiar partenerul – astfel pretul va fi 0 RON. Tot ce te costa sunt uleiurile de masaj pe care doresti sa le folosesti in aceste sedinte.
Concluzie
Un masaj de relaxare te poate ajuta sa reduci nivelul de stres din organism si sa ai parte de o experienta relaxanta in intreg corpul. Atat psihic cat si fizic, te vei simti mai bine dupa un masaj de relaxare.
Inainte sa alegi un tip de masaj de relaxare, este recomandat sa vorbesti cu maseorul specialist, deoarece acesta iti poate personaliza sedinta de masaj pentru a-ti oferi cea mai relaxanta experienta.
Biografie
- Relaxation – Physio
- Swedish massage – Rmpq.ca