Ghid Masaj

Masajul de remediere (de vindecare) – Ce este și ce boli poți vindeca?

masaj de remediere

Masaj de remediere, cunoscut si sub numele de masaj de vindecare este folosit de profesionisti pentru a manipula si trata anumite probleme la nivelul tesutului moale, producand efect terapeutic. In timpul unui masaj de remediere, un numar mare de tehnici este folosit pentru tratarea problemelor musculare.

Un masaj de remediere poate fi folosit pentru a descreste tensiunea musculara, pentru a reduce durere si pentru a relaxa mental organismul.

Multe beneficii apar prin obtinrea unui masaj de remediere. Printre principalele beneficii se numara relaxarea, detensionarea si imbunatatirea tesutului elastic.

Ce este masajul de remediere?

Masajul de remediere este un tip de masaj conceput special pentru a trata atat tesutul profund cat si cel superficial. Masajul de remediere foloseste nenumarate tehnici pentru manipularea tesutului moale.

Uleiuri de masaj ce te pot ajuta sa te rxzi si chiar sa remediezi anumite afectiuni

Masajul de remediere poate fi folosit in mod specific pentru relaxare sau pentru reducerea durerii sau normalizarea muschilor corpului sau al tesutului moale.

Ce tehnici sunt utilizate in masajul de remediere?

In timpul unui masaj de remediere exista mai multe tehnici folosite. Cele mai comune tenici de ale masajului deremediere includ:

 • Efleurajul
 • Masarea profunda
 • Compresiile
 • Rularea pielii
 • Frangerea (wringling)

Efleurajul este cea mai bomuna tehnia de masaj, folosita adesea la inceputul si la terminarea unui masaj, dar si in timpul tranzitiei de la o forma de masaj la alta. Aceasta tehnica de masaj este folosita catre inima si glandele limfatice.

Scopul tehnicii de masaj numite efleuraj are rolul de a ajuta la returnarea fluidului venos si limfatic in organism. Tehnica de efleuraj este utilizata pentru a stimula schimbul de celule in tesut si pentru a indeparta deseurile.

Masare aprofunda este facuta de-alungul directiei fibrelor musculare. Acestea sunt aplicate cu presiune pe muschi pentru a creste fluxul sangvin si tonusul muscular. Tesutul profund aplicat pe muschi are rolul de a trata anumite conditii musculare si de a produce un efect terapeutic.

Compresiile sunt folosite pentru a creea hiperemie in muschi. Hiperemia reprezinta cresterea nivelului de sange intr-o anumita zona. Tehnicile de compresie sunt folosite pentru a incalzi muschii pentru tehnici si ma iprofunde si pentru a profude un efect de inmuiere.

Frangerea este o tehnica de masaj specifica facuta pe tesutul superficial sipe muschi, tendoane si liagemente. Tehnicile de frangere compreseaza testul moale, ridica, prind si elibereaza muschi pentru a creste mobilitatea intre tesuturi. Frangerea ajuta la ameliorarea tensiunii musculare pentru a incuraja relaxarea profunda.

Rularea pielii este o tehnica facuta cu ajutorul degetelor. Aceasta tehnica ajuta la curatarea teusturilor supreficiale si ale obstructiriilor, avand efect terapeutic. Rularea pielii poate fi acuta asupra multor zone din organism, inclusiv maini, spate si picioare.

Care sunt efectele fisiologice ale masajului de remediere?

In timpul unui masaj de remediere, exisa multe efecte fiziologice. Efectele fiziologice ale masajului de remediere includ:

 • Cresterea intoarcerii venoase
 • Cresterea endorfinelor, serotoninei si a dopaminei
 • Reducerea aderentelor
 • Scaderea cortizolului

Printre efectele fiziologice ale masjului sunt incluse intoarcerea enoasa si reducerea aderentelor, dar si imbunatatirea hormonilor pozitivi si scaderea cortizolului.

Masajul de remediere creste intoarcerea venoasa. Intoarcerea venoasa este cantitatea de flux de sange care revine la inima. Aceasta este importanta pentru o buna functionare a inimi.

In timpul unui masaj de remediere (sau masaj de vindecare), exisat multe tipuri de tehnici folosite pentru a incuraja intoarcerea venoasa.

Masajul de remediere poate de asemenea sa ajute la reducerea aderentelor intesutul moale. Aderentele se formeaza datorita produciei de fibre de colagen. Fibrele de colagen se construiesc in tesutul moale datorita stresului, traumei sau a suprasolicitarii.

Un masaj de remediere auta la tratarea aderentelor prin folosirea tehnicilor de masaj profund penru a descompune colagenul.

Efectul fiziologi al masajului de remediere il reprezinta cresterea endorfinelor, a serotoninei si a dopaminei. MAsajul de remediere creste totodata starea de bine prin relaxrea sistemului nervos central si prin stimularea eliberarii de hormoni de la creier.

Hormonii ce ofera o stare de bine precum endorfinele, serotonina si dopamina au efecte pozitive asupra staii generale si asupra emotiilor.

Un masaj de remediere ajuta la obtinerea unei stari de calm, de impliniciune, de fericire.

Masajul de remediere scade nivelul de hormon de strez si de cortizol. Cresterea nivelului de cortizol promoveaza emotiile de stres, anxietate si depresie. Prin obtinerea unui masaj de remediere vei observa ca nivelul hormonilor pozitivi din organism cresc considerabil.

Masajul relaxareaza organismul si ajut ala inlocuirea cortizolului, ajutand la destresarea intregului organism, oferind o stare de bine si poate chiar ajuta la vindecarea acestuia.

Care sunt beneficiile masajului de remediere?

Masajul de remedeire are nenumarate beneficii. Cele mai cunoscute sunt:

 • Relaxarea
 • Scaderea tensiunilor musculare
 • Imbunatatirea tesutului elastic

Beneficiile masajului de remediere il reprezinta relaxarea, scaderea tensiunii si imbunatatirea tesutului elastic.

Un beneficiu al obtinerii a masajului de remediere il reprezinta efectul unei relaxari profunde. Masajul de remediere poate fi adaptat pentru a folosi ma imulte tehnici de masaj terapeutice pentru a incuraja atat relaxarea psihica cat si fizica.

Relaxarea fizica ajuta muschii sa se relaxeze, sa scada tonusul si tensiunea. Relaxarea musculara scade durerea si ajuta la o functionare mai buna a organismuli, in general.

Masajul de remediere relaxeaza de asemenea minteaprin stimularea starii de bune de la creier. Hormonii sunt eliberati prin sporirea emotiilor si a starii de calm, de fericire.

Remediu masjaului ajuta de semenea la scaderea tensiunii in muschi. Tensiunea il reprezinta nivelul de contractie in muschi cand te afli intr-o stare de relaxare.

O crestere a tensiunii poate fa ce muschii mai duri, mai tari, mai durerosi si pot restrictiona capacitatea de miscare. Masajul de vindecare poate trata acesata porblema, promovand relaxarea fizica prin cresterea temperaturii, care duce de asemenea la imbunatatirea circulatiei.

O crestere a temperaturii ajuta fibrele musculare sa destinda, sa se relaxee, crescand canacitatea de miscare si imbunatatid elasticitatea in tesutul moale, care este important pentru a preveni ranile.

Concluzie

Masajul de remediere este folosit pentru tatarea problemelor musculare si te ajuta sa ai parte de o relaxare profunda. Multe ehnici de masaj sunt folosite pentru un masaj de remediere, cele mai cunoscute fiind efleurajul, masjaul profund, compresiile, framantarea si rularea pielii.

Masajul de remediere poate fi aplicat pe orice zona de pe corp si poate ajuta la tratarea anumitor conditii musculare si la relaxarea organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *