Ghid Masaj

Masează aceste 7 puncte pentru a relaxa un copil agitat

masaj-talpi-copii

Reflexologia este o practica medicinala care presupune aplicarea presiunii pe anumite zone ale mainilor si picioarelor pentru calmarea durerii si disconfortului.

Recent oamenii s-au orientat spre aceasta practica pentru a calma copiii agitati, plangaciosi. Mai jos, vei gasi sase tehnici de masaj care pot fi folosite pe piciorul unui copil pentru calmarea durerii si a disconfortului din anumite zone. Este recomandat ca inainte de aplicarea oricarui tip de masaj, copilul sa fie relaxat.

masaj-talpi-copii-ulei

De asemenea, circulatia sangvina ar trebui sa fie cescuta in zona picioarelor. Acest lucru se poate obtine printr-o frecare usoara sau o baie calda. In plus, trebuie sa tii cont ca terminatiile nervoase pot fi sensibile, in special la un copil bolnav, asa ca trateaza totul cu mare atentie.

Dureri de cap si dureri de dinti

masaj-degete-picioare-copiiDurerile de cap si de dinti sunt cele mai grave. Pentru a atenua durerea de dinti a unui copil, maseaza-i varfurile degetelor de la picioare. Partea buna, este ca poti face acest masaj chiar si in timp ce copilul doarme. Astfel, sansele ca el sa se trezeasca din cauza durerii de dinti scad foarte mult.

Uleiuri de masaj de top

Durere sinusale

masaj-copii-dureri-sinus

Durerile sinusale sunt ingrozitoare pentru toata lumea. Aplica presiune pe punctele din centrul degetelor de la picioare ale copilului. Printr-o presiune blanda, vei putea ameliora durerile sinusale si simptomele de raceala pe care le poate resimti copilul.

Dureri in piept

masaj-la-picioare-copii

Congestia toracica este teribila. Pentru a ameliora disconfortul, maseaza pernutele de la picioare, aflate chiar sub degete. Aplica o presiune blanda printr-o miscare circulara pentru a ameliora disconfortul.

Durere de stomac

masaj-la-picioare-copilasiDaca copilul tau se confrunta cu dureri de stomac sau are probleme cu respiratia, un masaj usar ii poate ameliora disconfortul. Plexul solar este o colectie de nervi ascunsi intre stomac si plamani, care sunt conectati la punctul din centrul piciorului.

Durere abdominala (in partea superioara)

Durerea abdominala este destul de deranjanta. Pentru a ameliora problemele de stomac, cum ar fi constipatia, arsurile la stomac si indigestia, maseaza spatiul dintre centrul si pernutele piciorului.

Durere abdominala (in zona inferioara)

Simptomele problemelor abdominale includ gaze si balonare. Pentru a ajuta copilul sa scape de ele, maseaza zona dintre mijlocul talpii piciorului si calcai.

Durere pelvina

Deoarece bebelusii cresc repede, soldurile lor sufera o multime de schimbari. Astfel, durerile aparute la nivelul soldurilor sunt destul de frecvente. Acest lucru poate duce la probleme de postura, de aceea, este important sa contribuim, atat cat putem, la ameliorarea unui astfel de disconfort.

Frecarea calcaiului poate ajuta la calmarea durerii pelvine. De asemenea, poate fi de ajutor si la ameliorarea durerilor de stomac si a constipatiei.

Poate fi dificil sa gasesti un moment in care copilul sta nemiscat si este relaxat. Prin urmare, ar fi bine sa incerci aceste tehnici in timp ce doarme sau sta intr-un balansoar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *