Ghid Masaj

Masajul Energetic – Ce este și cum se face?

despre-masajul-energetic

Masajul energetic este un tratament intens si relaxant care revitalizeaza corpul si promoveaza vindecarea. Acesta elibereaza tensiunea din corp ajutand fluxul de energei sa circule liber prin organism. Este o terapie care trateaza corpul, mintea, emotiile si spiritul.
Acesta ajuta la:

 • Ameliorarea stresului si a rigiditatii
 • Stimuleaza si relaxeaza sistemul nervos
 • Imbunatateste sistemul digestiv
 • Hraneste pielea
 • Imbunatateste circulatia de sange si limfa
 • Elibereaza blocajul de energie care cauzeaza durere

Fiecare experienta, gand si memorie pe care o colectam constient sau inconstient este depozitat in corp pana cand ne transformam. Aici vine in ajutor masajul energetic. Acesta ajuta la eliberarea si transformarea fiecarei memorii de durere, tensiune, tristete si ingrijorare – fiecare energie negativa pe care o avem blocata in noi.

Asadar, aceasta terapie are beneficii atat fizice cat si psihice, emotionale si spirituale.

Rolul acestui tip de masaj este de a:

 1. Elibera memorii despre emotii si ganduri care sunt blocate in trup si apar sub forma de durere, tensiune sau disconfort.
 2. Elibereaza fluxul de bioenergie care curge armonic si fara efort
 3. Ajuta clientul sa se simta mai constient, cu mai putin efort

Edible Luxury Oil – Ulei pentru Masaj cu Aromă de Ceai Verde și Mandarină, 75 ml

In timpul unei sesiuni de masaj energetic, este desul de comun ca clientul sa se elibereze de energii prin diferite metode:

 • plans
 • ras
 • cascat

Aceasta tehnica trezeste si elibereaza energie din organism, ajutand persoana respectiva sa se simta mai pozitiva, mai calma, mai plina de vitalitate. Totodata, ofera o stare generala de bine si creste pasiunea pentru viata.

la inceputul acestei sesiuni, te vei simti complet relaxat. Deodta, in camera se schimba atmosfera si vei simti o senzatia puternica de dragoste si pace. terapeutul iti va masa corpul si te va ajuta sa te eliberezi de gandurile negative care sunt blogcate in tine.

beneficiile-masajului-energeticExista mai multe forme de masaj energetic, care ajuta la vindecarea corpului folosind energii pozitive  asupra corpuli, inimii, mintii si a spiritului.

Masajul energetic recunoaste faptul ca exista un camd electromagnetic de energie in jurul corpului (numite meridiane in China si nadis in India). Acest camp de energie din jurul corpului se numeste aura. Atuci cand acesti curenti sunt intrerupti, acestia pot crea un dezechilibru si blocaj in fluxul energetic si daca este lasat sa persiste pentru mult timp, poate crea durere sau chiar diferite boli.

Atunci cand te vrei sa ai grija de echilibrul tau energetic, trebuie sa tratezi problema de la radacina. Daca simptomele sunt tratate iar fluxul de energie nu este vindecat, e posibil ca problema sa apara. Terapeutii ce fac masaj energetic sustin ca corpul, mintea, inima si mintea sunt conectate intre ele si fiecare aspect din nou ii influenteaza pe ceilalti. Daca exista un echilibru la un anumit nivel, acestea pot aparea si la alte nivele. O fizica psihica poate duce la o problema emotionala si invers.

Masajul energetic are ca scop vindecarea energetica prin cresterea frecventei acesteia. Nu se foloseste cuvantul „vindecat” deoarece pacientii sunt cei care primesc energia, pe care o folosesc pentru a se vindeca.

Intr-o sesiune de masaj energetic, terapeutul invata cat mai multe despre client pentru a afla ce evenimente il deranjeaza. Astfel, poate sa isi dea seama ce flux de energie este blocat. Dupa evaluarea clientului, terapeutul se pregateste sa trimita energie vindecatoare prin diferite metode care il ajuta sa accesezi o frecventa de gravitatie inalta pe care i-o va transmite clientului.

Sistemul energetic al clientului si corpul sau fizic raspudne la aceste frecvente cunoscute ca „camp energetic de rezontanta”. Acestea cresc vibratia pentru a se potrivi cu frecventele transmise de terapeut. Celulele clientului vor avea acces la mai multa energie iar aceasta energie ofera abilitatea celulelor de a se elibera de toxinele din corp, fie ele fizice sau emotionale.

Clientul experimenteaza o „eliberare” care poate veni sub diferite forme: ras, transpiratie, tuse sau relaxare deplina. Terapeutul poate transmite nivele de energie pentru a ajuta clientul sa isi imbunatateasca nivelul de energie (numit chi sau prana) pentru a armoniza sistemul.

Hot Bio 2 in 1 – Ulei de Masaj și Lubrifiant 2 in 1, 200 ml

Clientii in general se simt plini de energie, relaxati, fericiti si pasnic dupa o astfel de sesiune.

Adesea acest masaj de energie poate trata durerea care nuse pare ca nu mai trece sau senzatiile de durere pe care le are de mult timp. Terapeutii ce practica masaj energetic considera ca tehnicile folosite de ei combina beneficiile vindecatoare de manipulare a energiei cu beneficiile masajului clasic.

Unii clienti care au facut psihoterapie sustin ca sesiunile de energie i-au ajutat sa rezolve diferite probleme pe care le au de mult timp si pe care nu au reusit sa le rezolve dupa ani de terapie.

Manipularea energetica are multe beneficii asupra organismului atat fizice, psihice cat si spirituale. Mai mult de atat, multe din acste modalitati incep sa fie recunoscute medical. De exemplu, masajul Reiki incepe sa fie din ce in ce mai popular si acceptat de campul medical.

Terapeutii ce folosesc masajul energetic sustin ca acesta este incredibil de benefic pentru pacient ajutandu-i sa isi pastreze sistemul de energie la un nivel optim. Cu toate astea, poate fi epuizant pentru maseor. Din acest motiv, acesta se poate simti epuizat atunci cand lucreaza cu clientii. Nu e din cauza activitatii fizice, ci din procesulde eliberare a energiilor negative ale pacientului (clientului).

Atunci cand masajul energetic este facut impreuna cu cel clasic, acest proces poate oferi beneficiile ambelor tipuri de masaj. Acesta este motivul pentru care acest tip de masaj este atat de benefic. Aceasta combinatie de modalitati creeaza de asemenea o sesiune puternica vindecatoare pentru client.

Cu toate astea, aceste tehnici pot de asemenea sa imbunatateasca nivelul energetic al maseorului si are abilitatea de a extinde cariera terapeutului.

cum-se-face-masajul-energeticExista multe tipuri de masaj energetic si fiecare are propriile sale tehnici prin care este facut, cum ar fi masajul Reiki sau masajul de Rezonanta Inalta, Jin Shin, vindecarea pranica, vindecarea cu cristale, vindecarea cu culori, vindecarae cu shamani, homeopathia si chiropractica.

Multe din aceste traditii forme de masaj energetic sunt noi, insa unele sunt foarte vechi. Masajul energetic a fost facut in intreaga lume pentru multi ani iar momentan devine din ce in ce mai popular.

Cum alegi un terapeut pentru un masaj energetic?

Atunci cand cauti sa faci un masaj energtic, este important sa alegi o persoana ce are experienta. Este important ca terapeutii cu care lucrezi sa fi facut niste cursuri speciale pentru asfel de sedinte energetice, nu doar cursuri obisnuite de masaj.

Luxury Body Oil – Ulei Comestibil pentru Masaj cu Aromă de Mentă, 75 ml

Sunt unii terapeuti care au facut cursuri clasice si au invatat pe cont propriu cum se face masajul energetic. Cu toate ca acestia pot sa ajute pacientii, nu este sigur: cel mai bine este sa alegi un terapeut care are cursuri de masaj energetic. Vorbeste cu maseorul respectiv pentru a alege ce tip ti se potriveste.

Surse de informare

One thought on “Masajul Energetic – Ce este și cum se face?

 1. Tudor carmen spune:

  M ar interesa cursurile de masaj energetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *