Ghid Masaj

Cât de sigure sunt uleiurile esențiale pentru copii? Ce trebuie să știe fiecare părinte

uleiuri-esentiale-pentru-copii

Recent, a fost publicat un articol intr-o revista care a expus practic, povestea de groaza a tuturor parintior ce au folosit uleiuri esentiale pe pielea copiilor. In incheiere, cel care a scris articolul a precizat ca atunci cand vine vorba de utilizarea uleiurilor esentiale, nu trebuie sa faci experimente pe copiii tai.

In general, este bine sa te informezi, inainte de a aplica pe pielea unui copil o substanta straina. Conform articolului la care faceam referire anterior, uleiurile esentiale sunt extrem de periculoase, insa eu nu sunt de acord, in totalitate cu autorul articolului.

Uleiurile esentiale au fost folosite de-a lungul anilor atat de copii cat si de adulti

Nimeni nu sustine ca uleiurile esentiale nu prezinta niciun risc. Acesta este motivul pentru care este atat de important sa ne informam, inainte de a folosi uleiuri esentiale.

Totusi, acestea nu sunt atat de periculoase precum sustine autorul articolului. Iata o fraza din articolul la care fac referire: „Uleiul esential de busuioc a ars piciorul copilului meu. Nu exista niciun remediu eficient pe internet.”

Uleiuri prietenoase cu pielea, perfecte pentru cei ce doresc sa aiba parte de o experienta relaxanta

In prima parte a articolului, jurnalistul relateaza povestea unui copil ce suferea de o infectie a urechii si de crupa. Mama sa a citit pe internet ca il va ajuta daca-i va freca piciorul cu ulei esential de busuioc. Insa, in urma aplicarii uleiului, copilul a urlat de durerea, iar pielea i s-a inrosit si a aparut o eruptie cutanata.

In primul rand, uleiurile esentiale nu sunt medicamente

Nu trebuie tratate ca atare. Un copil cu o infectie dubla poate fi tratat doar cu ajutorul unui medic specialist. Doar pentru ca un parinte a decis sa foloseasca uleiuri esentiale in scopuri medicinale, nu inseamna ca acestea sunt periculoase.

uleiuri-esentiale-medicamente

Pentru ca am dorit sa ma informez, am cautat dovezi stiintifice conform carora un ulei esential poate ucide bacteriile ce provoaca infectii ale urechii. Cautand pe internet, am gasit studii stiintifice, usor de accesat, care detaliaza utilizarea uleiului esential in tratamentul infectiei urechii.

De exemplu, uleiul esential de arbore de ceai (dilutie 2%) poate ucide mai mult de 71 de organisme legate de otita externa. Mai multe studii indica faptul ca uleiurile esentiale au un rol important in uciderea bacteriilor legate de infectiile urechilor si ca pot avea impact, chiar si in concentratii foarte mici.

Un alt lucru de care mama acelui copil ar fi trebui sa tina cont, este ca uleiul de busuioc irita pielea. Este foarte cocentrat in 1.8-cineol, un cunoscut iritant al pielii. Printr-o simpla cautare pe internet, poti gasi multe bloguri care avertizeaza ca acest iritant poate provoca probleme grave, de la convulsii, pana la tulburari respiratorii.

In plus, aceasta mama a ignorat avertizarile si nu a diluat uleiul esential

De asemenea, nici macar nu l-a testat pe o portiune mica de piele. Stiu ca mamele fac intotdeauna ceea ce cred ele ca este mai bine pentru copiii lor, iar eu nu incerc sa critic mama acelui copil care a avut de suferit din cauza uleiului esential de busuioc.

Cu toate acestea, daca ai de gand sa aplici o substanta straina pe corpul copilului, asigura-te ca te documentezi inainte.

Tot in acel articol, am citit povestea unei mame care a facut urmatoarea afirmatie: „Mi-am frecat sanii cu ulei esential, apoi mi-am alaptat copilul.” Multe uleiuri esentiale sunt potrivite pentru pielea delicata cum ar fi pielea fetei, pielea din zona genitala.

Plasarea uleiurilor esentiale pe pielea sensibila, cum ar fi sanii poate fi periculoasa. Printr-o simpla cautare pe internet, gasesti o multime de informatii legate de acest subiect. De asemenea, aplicarea uleiurilor esentiale pe pielea iritata este riscanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *