Ghid Masaj

Tehnica Reiki – cum funcționează?

tehnica-masaj-reiki

Probabil fiecare dintre noi își dorește să aibă întotdeauna o stare de bine, și aici nu mă refer la acea senzație de plăcere trecătoare pe care o simțim uneori, ci la acel sentiment de împlinire care ne aduce fericire.

Ce este Reiki?

Reiki este o tehnică medicală alternativă cu ajutorul căreia se poate obține și menține starea de bine la care visăm cu toții. Aceasta a fost descoperită de un călugăr budist japonez pe nume Dr. Mikao Usui, în secolul al XIX-lea.

Tehnica de vindecare Reiki implică aplicarea mâinilor pe corp, într-un mod plăcut și neagresiv. Această practică japoneză folosește energia pentru a ameliora durerile fără a apela la masaj. Prin tehnica Reiki, se amplifică circulația energiei prin întregul corp și astfel se elimină blocajele energetice.

Reiki – beneficii

Această practică oferă numeroase avantaje precum:

  • Îmbunătățește calitatea vieții
  • Ajută la relaxarea minții
  • Îmbunătățește relația cu noi înșine, dar și cu ceilalți

Mikao Usui afirma că această terapie folosește puterea naturală a universului. Acesta declara: „Reiki este înțelepciune combinată cu energie; ne conectează la Lumină, ne stimulează creșterea, ne echilibrează din punct de vedere fizic și spiritual, ne poate vindeca cele mai adânci răni și poate să scoată la iveală potențiale nebănuite ale ființei noastre. Reiki este suportul pentru sănătatea optimă a corpului. El este un vehicul către adevărul nostru interior, care ne îndrumă către fericire, iar fericirea nu este altceva decât vindecare.”

Cum funcționează Reiki?

Termenul Reiki este compus din REI care înseamnă spirit miraculos și KI care înseamnă energie vitală.

Prin această tehnică se lucrează atât la nivel mental, cât și la nivel energetic, fizic  și emoțional. Cei care vor să folosească această metodă trebuie să se ghideze zilnic după principiile Reiki și să-și pună palmele pe acele zone ale corpului în care sunt poziționați centrii energetici (chakrele).

Practicantul se conectează la energia universală a vieții și îi ajută și pe ceilalți să rezoneze cu aceasta. În urma tratamentului Reiki, vibrațiile energice cresc iar blocajele mental-emoționale sunt eliminate.

Potrivit lui Mikao Usui, principiile Reiki sunt: „Doar astăzi…nu te înfuria. Nu-ți face griji. Cinstește-ți părinții, pe profesori și pe oamenii în vârstă. Câștigă-ți traiul în mod cinstit. Arată-ți recunoștința față de toate ființele vii.”

Prin respectarea acestor cinci principii, spiritul se vindecă, iar ulterior se poate vindeca și corpul.

Cine poate practica Reiki?

Practica Reiki poate fi efectuată doar de cei care au primit acordajul specific fiecărui grad în parte. Acest acordaj mai este cunoscut și sub denumirea „inițierea Reiki” și reglează frecvența cu care practicantul reușește să se conecteze la Sursa de Energie, creând astfel o legătură cu ea.

Oricine poate primi acordajul indiferent de religie, vârstă, sex sau profesie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *