Ghid Masaj

Efectele masajului terapeutic – De ce ar trebui să încerci un astfel de masaj?

efecte masaj terapeutic

Masajul terapeutic este o forma de masaj care incepe sa creasca in popularitate. La inceput, oamenii au fost foarte sceptici, insa acum ca efectele sale sunt din ce in ce mai recunoscute de clienti, devenind foarte popular.

Chiar foarte multe cabinete medicale care ofera servicii de vindecare pentru anumite boli includ si sesiuni de masaj terapeutic, fiind cunoscut si de medicina alopata pentru efectele sale benefice.

Beneficiile masajului terapeutic

Aceasta forma de terapie ajuta organismul impotriva a sute de probleme: imbunatateste circulatia, elibereaza tensiunea, reduce stresul, amelioreaza anxietatea, imbunatateste somnul, promoveaza relaxarea in organism si are multe alte beneficii.

Multe zone ale corpului pot deveni tensionate in timpul zilei datorita stresului si nicordarii, iar acestea pot fi relaxate cu ajutorul masajului terapeutic. Iata cateva beneficii, pe lung, ale masajului terapeutic:

1. Este relaxant – Cand corpul este supus stresului, acesta produce nivele nesanatoase de hormoni numiti cortizol, care te fac sa ie in greutate, sa ai un somn nelinistit si iti pot da chiar dureri de cap.  Masajul terapeutic are efect direct asupra nivelului de cortizol, aducandu-l la un nivel normal.

Cel mai bun ulei de masaj pentru relaxare – Bliss Bliss de la Bijoux

Bliss Bliss – Gel din Silicon pentru Masaj Profesional, 30 ml

2. Creste nivelul de energie – Nu doar ca masajul terapeutic are ca efect reducerea stresului, dar sedintele regulate pot creste nvielul de energie din organism, reduc durerea si totodata te ajuta sa ai o stare generala mai buna.

Warmup de la Joydivision – Uleiul de masaj care iti ofera energie pentru intreaga zi

Warmup – Ulei pentru Masaj Erotic cu Aromă de Măr, 150 ml

3. Scade tensiunea arteriala – Sesiunele regulate de masaj terapeutic s-au dovedit eficiente pentru scaderea tensiunii arderiale. De fapt, unele studii arata ca masajul terapeutic pe termen lung ajuta la reducerea tensiunii arteriale sistolice si diastolice.

Mai mult de atat, reduce nivelul de cortizol din organism si pot trata sursele care produc anxietatea, tensiunea si depresia. Toate acestea au efecte negative asupra tensiunii arteriale, care va fi astfel adusa la un nivel optim.

4. Amelioreaza anxietatea si depresia – „Atingerea umana, in contextul in care este prietenoasa si profesionala poate fi o forma de terapie extraordinara pentru tratarea depresiei si anxietatii” – sustin specialistii psihologi.

Un studiu pe femeile diagnosticate cu cancer de sani care au avut parte de masaj terapeutic pentru de 3 ori pe saptamana s-a dovedit ca acesta scade nivelul de nervi, depresie si anxietate care vine odata cu aceasta boala.

De asemenea, un alt studiu americaa a descoperit ca persoanele diagnosticate cu depresie si anxietate erau mult mai fericite dupa un masaj terapeutic. Astfel, pe termen scurt, masajul terapeutic are efecte evidente asupra nivelului de depresie si anxietate. Pe termen lung inca nu sunt finalizate studiile, insa se considera ca efectele sunt definitive in cazul masajului terapeutic regulat.

Edible Luxury Oil – Uleiul de masaj care scade anxietatea si imbunatateste functiile sexuale

Edible Luxury Oil – Ulei pentru Masaj cu Aromă de Ceai Verde și Mandarină, 75 ml

5. Promoveaza relaxarea musculara – Masajul terapeutic are efec benefic in primul rand asupra muschilor, deoarece acestia sunt cel mai tensionati. Acest tip de masaj are ca rol principal identificarea zonelor tensionate si relaxarea lor.

Asadar, masajul terapeutic are ca efect detensionarea musculara, imbunatatirea flexibilitatii muschilor si relaxarea profunda a intrec organismului.

Masajul terapeutic de asemenea imbunatateste circulatia zonei afectate sau, crescand cantitatea de oxigen care ajunge la aceasta zona, ajutand-o sa se hraneasca mai bine. Din acest motiv, durerea din zona respectiva este ameliorata.

Aceasta forma de terapie elibereaza ajuta la eliberarae endorfinelor, cunoscute de asemenea sub numele de hormonii care reduc durerea, crescand nivelul de dopamina si serotonina din organism.

Acesti hormoni au beneficii directe asupra sistemului emotional, promovand vindecarea, ameliorand durerea si calmand sistemul nervos.

Massage Candle – Lumanarea de masaj care relaxeaza muschii si ofera o stare de calm

Massage Candle – Lumânare pentru Masaj Romantic cu Aromă de Paciuli, 130 g

6. Imbunatateste circulatia – Efectele benefice ale masajului terapeutic pe termen lung nu trebuie subestimate. Imbunatatirea circulatiei este o parte din efectul acestor tipuri de masaj pentru organism. Astfel organismul se va vindeca de la sine iar bolile cardiovasculare vor fi prevenite.

Mai mult de atat, masajul terapeutic promoveaza circulatia datorita resinuii mainilor care misca sangele la zonele afectate si congestionate. In schimb, eliberarea acestei tensiuni ajuta la imbuntatatirea calitatii sangelui per total. Tehnicile de strangere, rotire si tragere care au loc in timpul masajului terapeutic reduc acidul lactic din tesutul muscular.

Imbunatatind circulatia, metabolismul se va accelera, astfel ca masajul terapeutic te ajuta sa slabesti in mod natural.

Uleiul de masaj care imbunatateste circulatia si te ajuta sa ai parte de seara pasionala in doi

Hot Massage Cobeco – Gel pentru Masaj cu Efect de Încălzire, 100 ml

7. Imbunatateste postura – Multe persoane a uexperimentat de-alungul timpului dureri de gat, de spate si de muschi din anumite zone. Principala cauza a acestor dureri este postura. De fapt, durerea cronica de spate este adesea asociata cu postura incorecta la birou.

Persoanele supraponderale au un risc crescut la probleme de spate datoraita posturii incorecte. iar ca rezultat, adesea cauzeaza spasme musculare, dureri si muschi tensionati in aceste zone.

Masajul terapeutic te poate ajuta sa ai o postura corecta, tratand toate aceste cauze. Relaxarea muschilor prin masaj terapeutic te poate ajuta sa relaxezi organismul si sa detensionezi mucshii, eliberand durerea datorata posturii gresite.

Aceasta forma de masaj iti face corpul sa isi indrepte pozitia in mod natural pentru ca pe viitor sa nu mai ai dureri sau alte simptome neplacute.

Articulatiile sunt de asemena detensionate iar punctele de presiune sunt eliberate. Ca rezultat, corpul va fi capabil sa ia o postura mult mai sanatoasa. Pe scurt, masajul terapeutic are ca efect corectarea pozitiei pentru prevenirea durerilor cauzate de aceasta.

8. Poate intari sistemul imunitar – Sesiunele de masaj terapeutic regulate ofera multe beneficii asupra organismului. Este cunoscut faptul ca persoanele care experimenteaza nivele crescute de stres sunt mult mai vulnerabile bolilor si ranilor. Cand stresul este combinat cu problemele de somn si o nutritie proasta, acestea afecteaza direct sistemul imunitar.

Abilitatea naturala a sistemului de a se proteja de infectii, patogeni si bacterii este considerabil redusa. Unii se intreaba cum te poate ajuta masajul terapeutic sa imbunatatesti sistemul imunitar.

Studiile au indicat ca sesiunile de masaj terapeutic regulate au efect benefic pentru reducerea stresului dar si asupra capacitatii citotoxice a sistemului imunitar, care se ocupa de distrugerea celulelor rele din organism. Masajul terapeutic poate fi folosit ca o complementare a orice exercitii fizice. Precum si exercitiile fizice regulate, masajul terapeutic iti poate mentine sistemul imunitar puternic si sanatos.

Cu toate ca a fost considerat candva o alternativa, masajul terapeutic devine din ce in ce mai des o parte importanta din stilul de viata a persoanelor care doresc sa fie sanatoase si sa se bucure de efectele acestuia.

Masajul terapeutic reprezinta in zilele noastre o forma de vindecare naturala utilizata din ce in ce mai multe persoane din intreaga lume. Datorita efectelor benefice ale masajului terapeutic, clientii revin iar si iar pentru a se bucura de efectele benefice ale acestei metode de vindecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *