Cand auzi de masaj la sani, probabil ca te gandesti la metoda de auto-examinare a sanilor, pe care o folosesc femeile pentru a observa daca au noduli in sani. Exista insa un cu totul altfel de masaj la sani, care e mult mai placut decat auto-examinarea (cu toate ca acea metoda este importanta pentru a preveni anumite probleme de sanatate!).
Daca masajul la sani este facut corespunzator, poate ajuta la ameliorarea stresului, la imbunatatirea circulatiei, ameliorarea durerilor si a sensibilitatii de la nivelul sanilor.
Aceasta tehnica ar putea sa nu existe la spa-urile obisnuite. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca femeile in general nu se simt confortabile ca un maseor sa le maseze sanii.
Pjur Spa ScenTouch – Lotiune de masaj aromata, ideala pentru un masaj relaxant
Cu toate astea, masajul sanilor este cunoscut ca fiind benefic pentru sanatate inca din traditiile ayurvedice. Acst tip de masaj este disponibil adesea la saloanele care practica masaj ayurvedic.
Iata ce se intampla in timpul unui masaj la sani si cum te poate ajuta aceasta practica sa iti imbunatatesti sanatatea la nivelul acestora.
Ce este mai exact masajul la sani?
Dupa cum spuneam, masajul la sani nu este acelasi lucru ca auto-examinarea sanilor, care este de asemenea extrem de importanta pentru evaluarea sanatatii sanilor (unele studii au observa ca 25% dintre femei descopera ca sufera de cancer la sani prni auto-examinare).
Auto-examinarea sanilor implica palparea tesuturilor de la nivelul acestora si examinarea lor din mai multe unghiuri. Nu este un proces care are rolul de a fi relaxant ci de a observa daca exista probleme la nivelul acestora. Asadar, auto-examinarea sanilor este importanta pentru sanatatea ta.
Pe de lata parte, masajul sanilor despre care vorbim in acest articol este unul relaxant, care iti poate aduce beneficii pentru sanatate. Masajul sanilor se face in miscari circulare, dar se face de asemenea si in alte zone cum ar fi la nivelul subratului si la stern.
Daca nu te simti confortabil sa mergi la un profesionist pentru un astfel de masaj, iti poti face tu unul acasa.
Care sunt beneficiile masajului la sani?
Beneficiile masajului la sani difera de la o persoana la alta, dar exista anumite beneficii atat fizice cat si mentale pe care ti le poate aduce un astfel de masaj. Iata care sunt principalele motive pentru care expertii recomanda masajul la sani.
Inainte sa incepem, tine cont e faptul ca nu exista cercetari stiintifice asupra masajului la sani – asadar considera aceste beneficii ca niste anecdote. In cele mai multe cazuri, masajul la sani nu este periculos, asadar poti experimenta. Acestea fiind spuse, iata care sunt beneficiile masajului la sani:
Poate ameliora tensiunea de la nivelul sanilor
Dintr-o perspectiva ayurvedica, masajul sanilor este facut in mare parte pentru eliminarea tensiunii. Daca nu ai parte de masaj la nivelul acestora, ei pot deveni stagnanti, deoarece sunt facuti in mare parte din tesut gras.
Lucrarea acestei zone poate ajuta la curatarea canalelor in care se aduna grasime. Stagnarea grasimii poate contribui la formarea umflaturilor si a nodulilor benigni dar si incalzirea lor, pentru a imbunatati circulatia.
Masajul sanilor poate imbunatati circulatia si poate ajuta in procesul de alaptare
Masajul sanilor este eficient pentru a stimula fluxul de sange al glandelor mamare. o circulatieoptima este importanta deoarece s-a demonstrat ca ajuta la eliberarea oxitocinei, nu hormon care inhiba stresul si depresia.
Nu doar atat, dar poate chiar sa ajute noile mamici care decid sa alapteze copilul. Masajul in mod regulat poate ajuta laptele sa circule optim prin sani, facand acest proces mai usor si mai putin dureros.
Masajul sanilor paote ajuta la drenajul limfatic
Sanii sunt o parte din sistemul limfatic (si subratul este), care poate deveni cogestionat si poate avea blocaje, mai ales daca ai avut operatii chirurgicale la nivelul pieptului sau a sanilor.
Masarea si eliberarea stagnarii din zona pieptului poate ajuta la detoxifierea sistemului limfatic – poti simti eliberarea de la nivelul sinusurilor si poti simti nevoia de a-ti sufla nasul dupa.
Este important sa lucrezi tu sau un profesionist sanii pentru a relaxa aceasta zona si a preveni stagnarea grasimii., mai ales in zona subratului , in care nodulii limfatici sunt concentrati.
Daca ai avut operatii chirurgicale sau alte probleme in aceste zone, intreaba medicul inainte de a face un masaj la sani sau in oricare din aceste zone.
Daca vrei sa faci un masaj la sani in scopul drenajului limfatic, este indicat sa te informezi din mai multe surse in legatura cu tehnicile de masaj care exista sau, daca nu crezi ca stii foarte bine cum se face, este indicat sa lasi aceasta practica pe mainile unui specialist.
Masajul sanilor poate ajuta la ameliorarea umflaturilor
Atunci cand alaptezi, e posibil sa experimentezi dureri la nivelul sanilor. Masajul in acasta zona te poate ajuta. Ceea ce e atat de grozav in ceea ce priveste masjaul ayurvedic este faptul ca, prin utilizarea unui ulei de masaj si terminarea masajului cu o baie calda poti deschide pozii, ajutand uleiul sa intre in tesuturi.
Daca ai probleme cu umflaturile ai senzatie de sensibilitate sau simti umflaturi la nivelul sanilor, acest masaj cu ulei urmat de o baie sau un dus poate ajuta ca acesta sa intre mai adanc in tesut pentru a ameliora durerea sau inflamatia.
Masajul sanilor poate fi benefic pentru a scapa de stres
Masajul poate fi meditativ, mai ales in zone atat de sensibile. Atunci cand iti faci singura masaj la sani sau cand iti face o persoana iubita, tine cont de faptul ca masajul trebuie sa fie facut cu iubire si compasiune. Intentia din mainile tale vor lasa o impresie asupra sistemului nerovs si iti doresti ca acesta sa aiba o energie vindecatoare pozitiva.
Atat timp cat nu faci masajul cu ganduri nervoase sau anxioase, acesta te poate ajuta sa te relaxezi si sa scapi de stres.
Shiatsu Warming – Ulei de masaj cu efect de incalzire
Shiatsu Warming – Ulei de Masaj cu Efect de Încălzire, 100 ml
Poate imbunatati aspectul sanilor tai
Vrei sa imbunatatesti spectul sanilor tai, sa ii faci sa arate mai bine? Masajul sanilor poate imbunatati aspectul acestora.
Cu toate ca studiile stiintifice sunt minime, unii folosesc masjaul sanilor ca o metoda de a reduce vergeturile si preveni lasarea sanilor. Un studiu din 2012 a observat ca masajul sanilor pentru 15 minute poate reduce aparitia vergeturilor.
Masajul sanilor te poate ajuta sa te cunosti mai bine
Cu toate ca masajul la sani nu are rolul de a fi sexual, acesta te poate ajuta sa te cunosti mai bine. Cu cat esti mai familiar cu corpul tau, cu atat te vei aprecia mai mult. De asemenea, te pot bucura mai mult in timpul jocurilor sexuale atat solo cat si cu partenerul.
Persoanele care isi cunosc corpul mai bine, sunt mai multumite de cum arata si au mai multa incredere in ele insele. Masajul sanilor poate fi o metoda sa iti cunosti mai bine corpul.
Cum se face masajul al nivelul sanilor
Poti practica masajul la nivelul sanilor la tine acasa sau poti merge la un spa care ofera astfel de servicii.
Inainte de saincepi, este important sa te asiguri ca ai un loc potrivit in care sa faci masaj. Trebuie sa fie un mediu relaxant, cu muzica placuta pe fundal, asa cum iti place tie. Poti scadea intensitatea luminii. Foloseste o lampa sau chiar lumanari daca nu poti scadea intensitatea becului principal din camera.
Este important de asemenea sa folosesti un ulei de masaj incalzit, cum ar fi unul din floarea soarelui sau susan.
Active Warming – Ulei de top de la Hot, cu efect de incalzire
Active Warming – Ulei de Masaj cu Efect de Încălzire, 100 ml
Ar trebui sa incepi masajul sanilor cu miscari circulare, miscadu-te de la sfarcuri in exteriorul sanilor. Este important sa masezi cate un san odata, fara sa adaugi pui prea multa presiune pe acestia, mai ales daca incepi sa simti durere.
Pe urma, mergi la subrat si maseaza si aceasta zona, miscandu-te de la subrat inspre articulatiile umarului pentru a ajutal a detoxifierea nodulilor limfatici si pentru a desfunda sistemul in cazul in care acesta este blocat. Maseaza-te bine in aceasta zona is poti chiar sa masezi si umarul, gatul dar si clavicula inainte sa treci la masarea sternului.
Termina sesiunea cu un masaj in centrul sternului, in miscari in sensul acelor de ceasornic.
La finalul masajului, este indicat sa faci o baie sau un dus cald pentru a ajuta uleiul sa se absoarba in pori. Nu trebuie sa folosesti sapun, pentru ca uleiul are rolul de a curata pielea. Daca nu vrei sa faci dus, poti pune pe tine un prosop cald si sa te relaxezi. Uleiul va intra in piele in timp ce te odihnesti.
Cat de periculos este masajul la sani?
In general, este destul de sigur masajul la sani, chiar si daca alaptezi. Cu toate astea, este indicat sa intrebi medicul inainte mai ales daca stii ca suferi de anumite probleme medicale ssau daca ai anumite conditii care fac alaptarea dificila sau dureroasa.
Daca ai avut curand masectomie, este cel mai bine sa asatepti cateva saptamani inainte de a face masaj la sani si pe urma sa intrebi medicul daca poti face un astfel de masaj.
Cu toate astea, de regula poti face masaj la sani dupa ce custaurile au fost indepartate si chiar poate fi o practica vindecatoare. Este de asemenea o practica relaxanta si care sa te ajuta sa iti oferi iubire tie insati.
Vanilla Body Luxury – Ulei cu aroma de vanilie, pentru un masaj de neuitat
Vanilla Body Luxury – Ulei pentru Masaj cu Aromă de Vanilie, 75 ml
Masajul ayurvedic al sanilor nu intentioneaza sa fie un masaj sexual in natura sa, dar cunoasterea propriului corp poate fi benefic din acest punct de vedere, conform expertilor.
Surse de informare
- Breast in Show: 6 Benefits of Breast Massage – Greatist, Alysse Dalessandro Santiago
- What Exactly Is A Breast Massage And How Do You Do It? – Women’s Health Mag, Mara Santilli
- 5 Benefits of Breast Massage – Health Line, Valinda Riggings Nwadike